Vabilo k vpisu

Vabimo vas, da se včlanite v Astronomsko društvo Polaris, katerega dejavnost se v večji meri odvija v prostorih Gimnazije Ravne na Koroškem.

V adPOLARIS organiziramo opazovanja dnevnega in nočnega neba s teleskopi, astronomska in astrofizikalna predavanja, na srečanja članov društva občasno povabimo strokovnjake iz Slovenije in tujine ter po dogovoru organiziramo strokovne ekskurzije in večdnevni astronomski tabor. Poleg izmenjave znanj in izkušenj z naravoslovnih področjih se trudimo, da je med člani v društvu precej druženja in zabave.

Srečujemo se običajno vsak prvi delovni petek v mesecu ob 17:00 v prostorih Gimnazije Ravne na Koroškem, Na gradu 4, 2390 Ravne na Koroškem, vendar je za natančnejši razpored srečanj potrebno spremljati obvestila na osnovni spletni strani društva www.adpolaris-drustvo.si .

Društvo je namenjeno vsem, ki jih amaterska astronomija zanima. V naše vrste so prisrčno vabljeni tako otroci, osnovnošolci, dijaki, študentje, kakor tudi vsi ostali z območja Koroške in njene širše okolice, ki bi želeli spoznati o astronomiji kaj več ali pa bi svoje znanje v okviru dejavnosti društva želeli posredovati drugim.

VPIS NOVIH ČLANOV POTEKA V TERMINIH REDNIH SREČANJ V PROSTORIH GIMNAZIJE RAVNE NA KOROŠKEM